Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájákat nagyon habosra keverjük az egyik evőkanál cukorral. A fehérjékből kemény habot verünk a másik kanál cukorral. A lisztet összevegyítjük a kakaóporral, majd több részletben a habbal együtt beledolgozzuk a cukros tojássárgájába. Egy 24 cm átmérőjű kerek tortaforma aljába papírt szabunk, beleöntjük a piskótamasszát, és 180 fokos sütőben megsütjük. Rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni.
Közben összedolgozzuk a gesztenyepürét fél deci tejszínnel, hogy jó krémes legyen. Két deci tejszínből kemény habot verünk egy csomag vaníliás cukorral és 10 g instant zselatinnal.
A piskóta köré tortagyűrűt állítunk. Vékonyan megkenjük lekvárral. Rákanalazzuk a gesztenyekrémet, elsimítjuk és betesszük fél órára a hűtőszekrénybe dermedni. Habot verünk a következő réteghez két deci tejszínből egy evőkanál porcukorral, egy csomag vaníliás cukorral, 10 g instant zselatinnal. Rákenjük a gesztenyekrém tetejére. Végül tejszínhabbal, gesztenyepürével díszítjük.