Gombás kenyérlepény

Gombás kenyérlepény

A kefirt felmelegítjük, ráönjtük a rozslisztre, és addig hagyjuk állni, amíg langyosra hűl. Ezután hozzáadjuk a búzalisztet, a sót, 1 dl langyos vizet, és belemorzsoljuk
az élesztőt. Alaposan összedolgozzuk, majd egy órát pihentetjük. Ha megkelt, még egyszer összegyúrjuk.
Amíg a tészta kel, a szalonnát felvágjuk, és serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját. Ezen megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd ha már üveges, hozzátesszük a pirospaprikát, a száráról lecsipkedett kakukkfüvet, majd
hozzáadjuk a felkockázott gombát. Sóval, borssal ízesítve puhára főzzük. A végén hozzákeverjük a tejfölt is. A megkelt kenyértészta felét ujjnyi vastagra nyújtva zsírral kikent tepsibe tesszük, ráhalmozzuk a gombapörköltet, ízlés szerint meghintjük vágott petrezselyem zöldjével. A tészta másik felét kinyújtva rátesszük, megkenjük zsírral, és megszurkáljuk. 200 fokra előmelegített
sütőben pirosra sütjük.

kaloria 440 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.