Megmossuk a húst, alaposan megtisztítjuk, és hideg vízben elkezdjük főzni egy fazékban. Ha már forr, nagyon kicsire állítjuk alatta a hőfokot, éppen csak gyöngyözzék a lé. A képződő habot folyamatosan leszedjük. Ha már egyáltalán nem habzik, akkor belerakjuk a meghámozott, egészben hagyott vagy félbevágott répát, petrezselyemgyökeret, a szintén meghámozott, nagyobb darabokra vágott zellert, sózzuk, beledobjuk a babért és a szegfűborsot.
Hozzáadjuk a külső leveleitől megfosztott, de egyben hagyott vöröshagymát, a kis kelt és a lesúrolt, félcentis szeletekre vágott gyömbért is. Nagyon lassan készre főzzük. Ha kész, a zöldségeket és a főtt húst kiszedjük, a levét átszűrjük. A főtt libahús mellé adhatunk tormát vagy valamilyen gyümölcsös mártást.