Györgyi kókuszgyűrűje
A lisztet elvegyítjük a sütőporral meg egy csipet sóval. A
puha vajat habosra keverjük 9 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a tojások sárgájával. A krémbe apránként belekeverjük a száraz hozzávalókat és a tejet. A tésztát 26 cm átmérőjű, kivajazott gyűrűs tortaformába simítjuk. Kanállal halmokat teszünk rá a lekvárból, azután a 160 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.
A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá
verjük. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket, majd a kókuszhabot a tésztára kenjük. A süteményt visszatesszük
a sütőbe, és – 140-150 fokra csökkentve a hőmérsékletet
– megpirítjuk, megszárítjuk rajta a habot. A formában
hagyjuk kihűlni.