Hortobágyi palacsinta

Meghámozzuk a vöröshagymát, finomra vágjuk, és megdinszteljük a két evőkanál zsíron. Rátesszük az áttört fokhagymát, egy percig sütjük együtt. Hozzáadjuk a nagyon kicsire vágott paprikát és paradicsomot, meghintjük sóval, borssal, őrölt köménnyel és babérral, hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát, összerotyogtatjuk.

Beletesszük a kockákra vágott húst, és erős lángon pirítjuk. Felöntjük az alaplével, és addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. Kiszedjük belőle a húst, a pörköltszaftot egy kis tejfölös habarással besűrítjük.

A kivett pörkölthúst apróra vágjuk vagy daráljuk, kevés pörköltszafttal lazítjuk, hogy jó krémes legyen. Betöltjük a palacsintákba, batyut formázunk belőlük. Tányérokra szedjük, meglocsoljuk a mártással, teszünk rá egy pici tejfölt.

Krumplis palacsinta

kaloria - CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

6 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.