Libamájpástétom rózsasziromlekvárral és hagymapürével

Libamájpástétom rózsasziromlekvárral

Válasszuk szét a máj két lebenyét, távolítsuk el a hártyákat és erezzük ki. A májat kézzel morzsoljuk szét alaposan, fűszerezzük sóval, borssal, öntsük rá a bort. Ebben a fűszeres, boros lében 12 órán keresztül hideg helyen pácoljuk, időnként forgassuk meg. A pácolás után egy őzgerinc formájú kerámiát (terin) töltsünk meg libamájjal, a tetejét simítsuk el. A kerámiaformát
helyezzük egy nagyobb tepsibe, és öntsük fel annyi vízzel, hogy a forma feléig érjen. Tegyük be a 100 fokra
előmelegített sütőbe, és vízgőzöljük kb. 30 percen keresztül. A gőzfürdő közben ügyeljünk arra, hogy a víz ne forrjon! Gőzölés után egy napon keresztül hűtsük a pástétomot, és vékony késsel körbevágva csak ezt
követően vegyük ki a formából.

Hagymapüré

A hagymapürét fogyasztás előtt egy nappal kell elkészíteni, hogy megdermedjen. A hagymát és az almát megpucoljuk, az alma magházát kivájjuk. Mindkettőt felkarikázzuk, ízlés szerint sózzuk, összeturmixoljuk, majd hozzákeverjük a felolvasztott vajat. 24 órán keresztül, lefedve hűtőszekrényben dermesztjük. Az elkészült libamájpástétomhoz, a rózsasziromlekvárral együtt, külön-külön kis csészécskékben, csillagcsőből kinyomva vagy fagyis kanállal adagolva tálaljuk. A pástétomot
pirítóssal fogyasztjuk.

kaloria 860 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.