Jutka néni gesztenyés kockája

A kőröstetétleni Bertalan Anikó nagyon kedveli egy kedves ismerőse süteményét. Egyszerű, dekoratív és nagyon finom. Elkészítése pedig gyerekjáték.

Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájákhoz hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. A lisztbe beleforgatjuk a sütőport, és ezt is hozzákeverjük a tojások sárgájához. A fehérjét felverjük habnak, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába, hogy ne törjön meg. Előmelegített sütőben körülbelül 15 percig sütjük.

A tejből, a pudingporból és a cukorból a szokott módon pudingot főzünk. A gesztenyepüré kétharmad részét villával összetörjük vagy lereszeljük. Amikor a puding langyosra hűlt, belekavarjuk a gesztenyepüré áttört részét, majd tovább hűtjük. Amikor még kenhető, de már nem meleg, belekeverünk egy kevés tejszínhabot. Ezzel kenjük meg a piskótát. Késsel kijelöljük a kockákat, és minden négyzetbe belenyomunk 2-2 szem meggyet. Késsel vagy kanállal eligazítjuk a krémet, hogy a kockák kijelölései megmaradjanak, de a meggyszemek ne látszódjanak ki. Amikor ezzel végeztünk, a maradék gesztenyepürét ráreszeljük a krém tetejére. Tálalás előtt a kockák közepére tejszínhabot nyomok, aminek a tetejére meggyszemet teszek. Az eredmény egy gyönyörű sütemény – nagyon finom, mégsem bonyolult elkészíteni.

Gesztenyés pohárkrém

Gesztenyés-birsalmás töltött pulyka

kaloria 200 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Ajánlataink