Forrás: Receptposta

Karácsonyi sajtos hal

Ifj. Tóth Mihály (Császár) még 2005-ben küldött két receptet, épp csak megjelent az első számunk. Ízletes halétele jól előkészíthető, és csak be kell tolni a sütőbe a tálalás előtt (de egyébként hidegen is finom). Tökéletes fogás az ünnepi estékre.

A halat két oldalra filézzük. A törzsrészt a bor elvágása nélkül beirdaljuk, majd az egészet megsózzuk. A beirdalt oldalt megszórjuk fűszerekkel. A fokhagymát apróra vágjuk, és úgy tesszük rá, hogy a beirdalt részbe kerüljön. Egy pecsenyéstálon lefóliázzuk, majd egy fél órára a hűtőbe tesszük.

A kétfajta sajtot lereszeljük, összekeverjük. Egy tepsibe kevés olívaolajat teszünk, és a hűtőből kivett halat bőrével lefelé a tepsibe helyezzük, körülbelül 20 percig forró sütőbe rakjuk. Utána őrölünk még rá borsot, rászórjuk a reszelt sajtot úgy, hogy mindenhol egyenletesen eltakarja a halat. Visszarakjuk a sütőbe. Addig sütjük, míg a sajt is meg nem pirul a tetején. Végül kisebb darabokra vágjuk. Franciasalátával tálaljuk. Forrón vagy hidegen is finom.

9 göngyölt finomság a haltól a szűzpecsenyéig

Töltött paradicsom tonhalsalátával

 

kaloria 720 CAL
ido 95 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Receptposta

Ajánlataink