Forrás: Pásztor Tünde

Karaj-tarja paprikás lisztben sütve

PÁCOLÁS: 2 óra
ELŐKÉSZÍTÉS: 15 perc
SÜTÉS: 10 perc/adag

Vastagabb, ujjnyi szeletekre vágjuk a húst. Megtisztítjuk a fokhagymát, összetörjük, és bekenjük vele a hússzeletek mindkét oldalát.

Egy tepsibe öntjük a tejet, belekeverjük az elmorzsolt majoránnaleveleket. Belefektetjük a fokhagymás hússzeleteket, és legalább két órán át hagyjuk pácolódni hideg helyen.

Utána kivesszük a tejből, lecsöpögtetjük, hagyjuk megszáradni. Lisztet összekeverünk őrölt pirospaprikával, megforgatjuk benne a húsdarabokat, majd felforrósított, bő olajban közepes lángon megsütjük mindkét oldalát. Nem szabad túl nagy lángon sütni, mert akkor kívül megég a paprika, a hús közepe pedig nyers marad. Ha kész, ízlés szerint finoman sózzuk.

kaloria 280 CAL
ido 145 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink