Kolbászos lencsepörkölt

Meghámozzuk a vöröshagymát, finomra metéljük, és kevés zsiradékon üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az őrölt köményt és babért, fél percig sütjük. Meghintjük az őrölt pirospaprikával, elkeverjük, beleszórjuk a nagyon apróra vágott paradicsomot és a felkockázott paprikát, jól összerotyogtatjuk. Megmossuk a lencsét, beledobjuk a pörköltalapba, öntünk rá kicsi vizet, és kis lángon addig főzzük, míg a lencse félig meg nem puhul.

A háromféle kolbászt felkarikázzuk, beletesszük a lábasba, és együtt készre főzzük az ételt. Megkóstoljuk, a szükséges mértékben sózzuk és borsozzuk. Akkor jó, ha már minden puha, és jó sűrű a szaftja.

Lencseleves káposztával és füstölt hússal

kaloria 870 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink