Kolbászos savanyú káposztával töltött dagadó tört burgonyával

Összekeverjük a páchoz a fűszereket. Ez egy jó nagy adag lesz, több ételhez is elegendő, a maradék jól záródó üvegben sokáig eláll. A húst felszúrjuk, kívül-belül bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, és hagyjuk egy éjszakát állni a hűtőszekrényben.

Felcsíkozzuk a szalonnát, egy nagy serpenyőben a zsírjára pirítjuk. Ráteszünk két félfőre vágott vöröshagymát, átlátszóra dinszteljük. Hozzáteszünk három gerezd áttört fokhagymát, belerakjuk a felaprított kolbászt, párszor átkeverjük, és mehet is bele a káposzta. Sózzuk, borsozzuk, és 25 percig főzzük. Hagyjuk kicsit hűlni. Betöltjük a felszúrt, bepácolt dagadóba. A megtöltött húst belefektetjük egy kis tepsibe. A maradék hagymákat meghámozzuk, feldaraboljuk, mellé rakjuk. A húst lekenjük olvasztott zsírral. Öntünk alá kevés vizet, és 170 fokos sütőben fólia alatt másfél órán át sütjük. Végül levesszük a takarást, és 190 fokon rápirítunk a pecsenyére.

Meghámozzuk a burgonyát, felkockázzuk. Sós vízben puhára főzzük. Burgonyatörővel durvára törjük, ha kell, sózzuk, és meglocsoljuk a pecsenye zsírjával.

Rántott töltött dagadó

kaloria -2 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.