Forrás: Pásztor Tünde

Köntösben sült sonka

Tészta

Elkészítjük a tésztát: az élesztőt 1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, egy evőkanálnyi olajat, a megkelt élesztőt, megsózzuk – ha szükséges, teszünk hozzá még egy kis langyos vizet –, és jól gyúrható, viszonylag kemény tésztát készítünk. Letakarva, meleg helyen körülbelül félórát kelesztjük.

Sonka

A sonkát bő vízben megfőzzük, azután félretesszük hűlni.
A sonka vizében megfőzzük a tojásokat. A tésztát enyhén belisztezett deszkán ½ cm vastagra kinyújtjuk. Ráhelyezzük a sonkát, és körberakjuk kihűlt, felszeletelt főtt tojással. A paprikát félbevágjuk, kivesszük a magházát, csíkokra vágjuk, és a tojásrétegre helyezzük. Ha mindez kész, a sonkára ráhajtjuk a tésztát, „becsomagoljuk”, azután a tetejét megkenjük olajjal. 160-180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt megsütjük.

kaloria 620 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.