Kuttogó

Kuttogó

Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a zsírt, a puha margarint, a tojást meg a tejfölt, beleöntjük a megkelt élesztőt, és az egészet összegyúrjuk, megdagasztjuk. (Szükség esetén tejet adhatunk még hozzá.) Közepesen lágy tésztát kapunk, amely akkor jó, ha elválik az edény falától. Meleg helyen 30 percig kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és körülbelül 2 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Tenyérnyi négyzetekre vágjuk, majd a kapott négyzeteket átlósan elvágjuk (így két háromszöget kapunk minden négyzetből.)
A háromszögek közepére a lekvárból kis kupacot teszünk, azután a háromszögeket a két csücsküknél fogva feltekerjük. Az így kapott kiflik tetejét a kristálycukor
és a vaníliás cukor keverékébe forgatjuk, majd a megcukrozott kifliket tepsibe ültetjük. Előmelegített sütőben, közepes tűznél addig sütjük, amíg szép pirosak lesznek.

kaloria 310 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink