Finomra vágunk két vöröshagymát, átlátszóra dinszteljük két evőkanál zsíron. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, két-három percig pirítjuk együtt, kevergetve. Ekkor tesszük hozzá a nagyon apróra vágott paprikát és paradicsomot, és erős lángon addig sütjük, míg zsírjára nem sül. Ekkor levesszük a tűzhelyről, elkeverjük benne az őrölt pirospaprikát. Visszatesszük, belerakjuk a tisztított, felezett májat, meghintjük borsikafűvel, majoránnával, frissen darált borssal. Felöntjük az alaplével, és addig főzzük, míg a máj át nem fő. Csak ekkor sózzuk.
A körethez meghámozzuk a burgonyát, felkockázzuk, és kevés sós vízben megfőzzük. A levében összetörjük. Keverünk hozzá két evőkanál zsírt, 25 dkg lisztet, és kis lángon addig főzzük kevergetve, míg el nem válik az edény falától. Zsírba mártott kanállal kizsírozott tepsibe szaggatjuk. Megszórjuk kis sóval, borssal, meglocsoljuk két deci tejföllel. 200 fokos sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük. Tálalásnál plusz tejfölt kínálunk hozzá.