Májas árpakásával töltött sertésdagadó

Májas árpakásával töltött sertésdagadó

Az árpakását megfőzzük, és a felhasználásig hagyjuk
kihűlni. A füstölt sertéshúst és a friss, nem túl sötét sertésmájat megdaráljuk. A hagymát finomra vágjuk, kevés zsírban üvegesre pároljuk. Összekeverjük az árpakásával meg a darált füstölt hússal és a májjal, majd összezúzott fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával és majoránnával fűszerezzük. A dagadót egy hegyes, hosszú pengéjű késsel felszúrjuk, megtöltjük a töltelékkel, és cérnával bevarrjuk. A húst tepsibe tesszük, forró zsiradékkal leöntjük, és a sütőben vagy kemencében szép pirosra sütjük. Sütés közben többször ellenőrizzük, hogy meg ne égjen. Hagymás, ecetes burgonyasalátával tálaljuk.

kaloria 820 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.