Málnás kalácsszívek

ELŐKÉSZÍTÉS: 35 perc – PIHENTETÉS: 1,5 óra – SÜTÉS: 15 perc – Meglangyosítjuk a tejszínt. Fél decit egy pohárba öntünk, szórunk bele egy kis cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe kis mélyedést vájunk. Az egyik felére szórjuk a sót, a maradék cukrot. Hozzáadjuk a tojássárgáját, ráöntjük a felhabosodott élesztőt, hozzáadjuk a maradék tejszínt, és szépen kidagasztjuk kézzel vagy robotgéppel. Ha szükséges, adunk még hozzá kis lisztet vagy langyos vizet, közepesen kemény legyen a tészta állaga. Ha már fényes, és elválik az edény falától, hozzádolgozzuk a langyos olvasztott vajat is. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni. Utána enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, és nagyra kinyújtjuk. Megkenjük vastagon málnalekvárral. Két oldalról felcsavarjuk a közepéig. 2-3 centi vastag dupla csigákra felvágjuk. A két kis csiga találkozási pontjánál kicsit kihúzzuk a tésztát, így kapjuk meg a szív alakot. Sütőpapírral kibélelünk két tepsit, egymástól távol rátesszük a szíveket. Könnyű konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk ismét megkelni. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt halványbarnára sütjük.

kaloria 240 CAL
ido 140 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.