Tészta
Hozzáadjuk a sót a liszthez, a zsírral összemorzsoljuk. Rászórjuk a cukrot, a felvert tojást és a sárgáját, legvégül a tejben elkevert szalalkálit. Az egészet jól összegyúrjuk, három egyenlő részre osztjuk, vékonyra kisodorjuk, és zsírozott, lisztezett tepsi hátán 170 fokos sütőben egyenként világosra sütjük. Mielőtt a tésztát a sütőbe
tennénk, megszurkáljuk villával, hogy ne hólyagosodjék fel.
Vaníliás krém
A vaníliakrémhez a tej nagyobbik részét felforraljuk a vaníliával. A lisztet a tojások sárgájával és kevés tejjel simára keverjük. A felforrt tejet hozzáöntjük a sárgájás keverékhez, és habverővel jól összekeverjük. Ezután visszaöntjük abba az edénybe, amiben a tejet forraltuk,
és mérsékelt hőfokon, habverővel állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, a cukorral kikevert vajhoz adjuk. Majd az egészet jól kidolgozzuk.
Diós krém
A diós krémhez felforraljuk a tejet a vaníliamagokkal, hozzáadjuk a cukorral elkevert diót, egyszer felfőzzük, és levesszük a tűzhelyről. Belekeverjük a citromhéjat. Langyosra hűtjük.
Összeállításkor az első lapra diókrémet kenünk, befedjük a második lappal, amit a vaníliás krémmel kenünk meg, majd rátesszük a harmadik lapot.
Tetejére
Összekeverjük a 30 dkg cukrot az 5 dkg kakaóval, leöntjük 1,5 dl vízzel, és erős tűzön folyamatosan kevergetve forraljuk. A habját leszedjük, és addig főzzük, amíg hólyagokat vet. Próbaképpen egy kiskanálnyit kiveszünk, és hideg vízbe cseppentjük. Ha nem folyik
szét, és ujjunkkal golyót tudunk belőle formálni, akkor a szirup kész, levehetjük a tűzről. Ekkor keverjük bele a vajat, és gyorsan a sütemény tetejére öntjük. Hosszú, széles pengéjű késsel elsimítjuk. Még dermedés előtt fél diószemekkel díszítjük. Félnapi pihentetés után vízbe mártott, éles késsel szeleteljük.