Medvehagymás legyezőkalács

Egy deci langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a felhabzott élesztőt, a maradék tejet, a sót, a borsot, és lágy tésztát dagasztunk belőle kézzel vagy a robotgép dagasztófejével. Ha már szép, hólyagos, akkor cipót formálunk belőle, letakarjuk, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Amíg kel, elkészítjük a tölteléket: a megmosott, leszárított medvehagymát apróra vágjuk, elkeverjük a felolvasztott vajjal. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, nagy téglalapot nyújtunk belőle. Ecset segítségével megkenjük a medvehagymás vajjal. Pizzavágóval 5-6-7 csíkra vágjuk a rövidebbik oldalával párhuzamosan (körülbelül akkorák legyenek, mint a formánk szélessége). A csíkokat egymás tetejére fektetjük (nem baj, ha nem mértani pontossággal dolgozunk, annál ropogósabb lesz a kalács). Ezt a tésztahalmot egy nagy késsel keresztben is felvágjuk, úgy, hogy nagyjából négyzet alakúak legyenek a tornyok.

Papírral kibélelünk egy szögletes sütőformát. A kis tésztatornyokat egymás után beleállítjuk (függőlegesen állnak a megkent felületek). Megint letakarjuk, bő félórát kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben félóráig sütjük. Ha kész, rácsra borítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni. Vághatjuk is, de a vajas rétegek miatt könnyen téphetőek a szeletek.

kaloria 240 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.