Mézes szívecske
A mézet a cukorral és a vajjal addig melegítjük, míg a cukor teljesen felolvad. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a tojást.
A cukrot összekeverjük a liszttel, a mézeskalácsfűszerrel, a
szalalkálival és a szódabikarbónával, azután ezt a keveréket összegyúrjuk a mézes masszával. Szobahőmérsékleten letakarva 12 órán át pihentetjük. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A tésztát kisebb adagokban lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 mm vastagra. Körülbelül 160 darab 3 cm-es szívet szúrunk ki belőle.
Töltelék és a díszítés
A szívek felét megkenjük a lekvárral, majd rányomjuk
a maradék tésztákat. A töltött szívecskéket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 10-12 percig sütjük. A csokoládékat megolvasztjuk, és kidíszítjük velük a süteményt.