Mogyorós koszorú
A töltelékhez 3,5 dl tejet felforralunk 5 dkg vajjal, 20 dkg cukorral és egy csomag vaníliás cukorral. Belekeverjük a zsemlemorzsával összekevert őrölt mogyorót, a mazsolát, ízlés szerint rumot és fahéjat,
majd az egészet újra felforraljuk és lehűtjük.
Langyos tejből, élesztőből és egy kevés lisztből kovászt készítünk. Ha megkelt, összekeverjük a liszttel, a maradék cukorral és a puha vajjal, 1,5 dl langyos tejjel, fél deci tejszínnel, a tojással, 2 tojás sárgájával
és a maradék vaníliás cukorral. Reszelt citromhéjjal és cseppnyi rummal ízesítjük, majd a tésztát hólyagosra dagasztjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtjuk,
megkenjük a mogyorós töltelékkel, majd felcsavarjuk, mint a bejglit. A két végét összeillesztjük, és kivajazott, kilisztezett koszorúformába tesszük. További félórát kelesztjük, majd a tetejét tojássárgájával megkenjük,
és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt megsütjük. Ezután tepsire borítjuk, újra megkenjük tojássárgájával, és azonos hőmérsékleten 5 perc alatt az oldalát is aranybarnára sütjük. Amikor kihűlt, forró baracklekvárral megkenjük a tetejét.
Máz
A mázhoz a porcukrot addig keverjük a tojásfehérjével, míg sűrű masszát kapunk. Vékony csíkokat csurgatunk a koszorúra, végül a süteményt egész mogyorókkal díszítjük.