Mogyorós tejszínnel töltött tekercs
A tésztához a tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, azután hozzáadjuk a pörkölt, darált mogyorót. A tojássárgájás masszát a sütőporral elkevert liszttel váltakozva óvatosan a tojásfehérjéhez keverjük. A tésztát ujjnyi vastagon sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Az elkészült piskótát kivesszük a tepsiből, és porcukorral meghintett konyharuha segítségével még melegen feltekerjük.
A bevonathoz a tejszínt felforraljuk a cukorral. Hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét meg a darabokra vágott vajat. Az egészet simára keverjük, és egyenletesen bevonjuk vele a sütemény tetejét.
Krém
A töltelékhez a pörkölt mogyorót durvára aprítjuk. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, azután belekeverjük a mogyorót. A habot a piskótára kenjük, majd a tésztát feltekerjük.