Forrás: Pásztor Tünde

Mozzarellás pizzakifli

Egy kis pohárban kikeverjük egymással az élesztőt és a cukrot. Pár perc pihentetés után összekeverjük a tészta többi hozzávalójával, és közepesen lágy tésztát dagasztunk kézzel vagy géppel. Ha szükséges, kicsi liszttel vagy langyos vízzel korrigáljuk az állagát. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és félórán át hagyjuk kelni.

Közben elkészítjük a tölteléket: összekeverjük a paradicsompürét az olívaolajjal, a ketchuppal, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott lila hagymával. Belekeverjük a finomra vágott zöld fűszereket is. Megsózzuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és nagyobb háromszögeket vágunk belőle. Megkenjük a paradicsommártással, rászórjuk a felkockázott mozzarellát. Feltekerjük. Papírral bélelt vagy kizsírozott sütőlapra sorakoztatjuk. A tetejüket lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal. 180 fokos sütőben körülbelül 15-20 perc alatt megsütjük a kifliket.

Ez a remek kelt tésztás kifli természetesen másmilyen töltelékkel is készülhet: tehetünk bele sonkát, bacont, vagy csinálhatjuk édesen is: dióval, mákkal, sűrű lekvárral. A kész sütemény nagyon jól fagyasztható, ezért, ha van hely a mélyhűtőben, érdemes rögtön dupla adagot sütni. A kihűlt kifliket egyesével bezacskózzuk, lefagyasztjuk. Ha ezt szánjuk tízóraira, csak elővesszük reggel, még fagyottan becsomagoljuk, a tízóraiig hátralévő egy-két-három órában bőven lesz ideje felengedni.

Színes szendvicstorta

kaloria 190 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.