Nyárson sült csirke gesztenyével töltve

Nyárson sült csirke gesztenyével töltve

Ezt a receptet kölcsönvettem, méghozzá nem is akárhonnan: az 1845-ben már hetedik kiadását megérő Czifray István Magyar nemzeti szakácskönyvében leltem rá. A megtisztított csirke belsejét borsozom, sózom. Apróra vágom a petrezselyem zöldjét, a májat, a gombát – ez nincs az eredeti receptben –, a sonkát, és elkeverem a gesztenyemaszsza kétharmadával, majd szerecsendióval meg majoránnával ízesítem. Ezt a tölteléket teszem a csirke belsejébe, majd a nyaki és hasi nyílást összetűzöm vagy varrom, és nyársra húzom. Enyhe parázson jó óra alatt folyamatosan forgatva
pirosra sütöm, ha kell, közben vajjal kenegetem. Közben a
feleségem elkészíti az öntetet: a maradék gesztenyét fehérborral, vajjal felfőzi, majd annyi lisztet ad hozzá, hogy mártás legyen belőle. A kész csirkét tálra teszem, a mártást melléöntöm. Rizzsel és félszáraz fehérborral kínálom.

kaloria 970 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.