Párna csücske
Az élesztőt 2 dl langyos tejjel, 10 dkg liszttel, 1 evőkanál
cukorral, csipetnyi sóval összekeverjük, és megkelesztjük.
Ezután a többi liszttel, az olvasztott vajjal, tejjel, cukorral,
a tojássárgájákkal és a reszelt citromhéjjal közepesen kemény tésztává dagasztjuk. Letakarjuk, és meleg helyen
35-40 percig kelesztjük. Amikor megkelt, kiborítjuk a lisztezett gyúródeszkára, félujjnyi vastagra kinyújtjuk, és nagyobb kockákra daraboljuk. Mindegyik közepére lekvárt
teszünk, átlósan háromszögletűre – csücsökre – összehajtjuk. Megint letakarjuk, még félórát kelesztjük. Forró, bő olajban mindkét oldalukat aranysárgára megsütjük. Még melegen meghintjük fahéjas porcukorral.