Pékek hala

Gerendás Lajostól sok jó halas receptet kaptunk. Egy egyszerű, de nagyon finom pisztrángos receptet választottunk. Ki ne szeretné a pékné módra készült, azaz burgonyával és hagymával együtt sült ropogós sertéscsülköt? Ha könnyebb ételre vágyunk, elkészíthetjük ugyanezt halból is – legalább olyan finom lesz, mint az eredeti, sertéshúsos változat.

Előkészítés: 20 perc Sütés: 30 perc

A meghámozott, karikára vágott hagymát olajban kisütjük, hozzáadjuk a vékonyan felkarikázott burgonyát, a sót, a borsot és a csombort. Kissé összesütjük.

Egy sütőtálat vajjal kikenünk, átrakjuk a hagymás-burgonyás fűszeres keveréket, öntünk rá annyi vizet (esetleg alaplevet, ha van kéznél), amennyi épp ellepi a zöldségeket.

A tisztított halat sózzuk-borsozzuk, majd a burgonya tetejére fektetjük. 200 fokos sütőben takarás nélkül addig sütjük, míg ropogós barnára sül a hal és a krumpli.

Füstölt pisztráng édesburgonya-pürével, salátával

 

kaloria 380 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

1 személyre

Ajánlataink