Pirított gödölyeaprólék
A megtisztított, konyhakész belsőségeket nagyobb darabokra vágjuk. A felforrósított zsírban megforgatjuk a szeletekre vágott hagymát. Sóval, borssal, apróra vágott csomborral, majoránnával, zúzott fokhagymával és pirospaprikával fűszerezzük, majd rádobjuk a belsőséget, és a saját levében párolni kezdjük. Az elfőtt folyadékot csontlével pótolgatva addig főzzük, amíg az egész megpuhul.
A belsőségeket rövid lére beforraljuk, és a mártás meg a gombócok kíséretében tálaljuk.
Gersligombóc
Közben a gerslit a megtisztított hagymával és egy kevés sóval kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni. Amikor megpuhult, leszűrjük, majd beletesszük a finomra vágott csombort és a petrezselyem zöldjét. Hozzáadjuk a lisztet meg a tojásokat, a masszát jól összekeverjük, azután bő,
sós vízben gombócokká formázva kifőzzük.
Sóskamártás
A sóskát megmossuk, és sóval, esetleg pici cukorral ízesítve a vajon megdinszteljük. Amikor a leve elpárolgott, hozzáadjuk a lisztet, amivel egy kicsit lepirítjuk. Felengedjük a csontlével meg a tejszínnel, végül az egészet jól összeforraljuk.