Pulykanyak háromféleképpen
A szokásos módon húslevest főzünk: hideg vízbe rakjuk a megmosott nyakakat, a megtisztított, feldarabolt zöldségeket, sózzuk, és kis lángon, éppen csak gyöngyözve megfőzzük. Ha kész, leszűrjük. A
leves a benne főtt zöldségekkel lehet az első fogás. A nyakakat pár percre sós, hideg vízbe áttesszük, hogy lehűljenek. Utána kivesszük, szárazra töröljük. Többféle ízesítés között is választhatunk. A szalonnásakat
egyszerűen betekerjük egy-egy vékony szelet baconba, külön ízesíteni már nem is kell. A zöldfűszereseket meghintjük apróra vágott petrezselyem zöldjével vagy bazsalikommal vagy zsályával vagy kaporral. A fokhagymásakat alaposan bedörzsöljük zúzott fokhagymával és durvára tört borssal. Egy tepsit kikenünk zsiradékkal, belefektetjük a fűszerezett nyakakat, és 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt átsütjük. Burgonyapürével tálaljuk.