Rakott tarhonya

Kabódi Mária küldte a következő egyszerű, ám annál finomabb étel receptjét. Főként akkor érdemes csinálni, ha maradt egy kis főtt vagy sült hús az előző napról. Kis tarhonyával, főtt tojással összerakva laktató, ízes fogást tehetünk a család elé.

Kevés zsiradékon megdinszteljük a darált húst sóval, borssal, pici paprikával. A tarhonyát egy másik edényben megpirítjuk három evőkanál olajon. Vízzel felengedjük, megsózzuk, puhára főzzük. Hét tojást tíz percig főzünk. Meghámozzuk, karikákra vágjuk. Egy tűzálló tálban megmelegítjük a maradék egy evőkanál olajat, megszínezzük az őrölt pirospaprikával. Beleöntjük a tarhonya felét. Ráfektetjük a felkarikázott tojást. Befedjük a tarhonya másik felével, elosztjuk rajta a darált húst. A tejfölt elkeverjük egy egész tojással, ráöntjük, és forró sütőben összesütjük.

kaloria 720 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink