Répatorta

Tészta

Az egész tojásokat a cukorral habbá verjük. A reszelt répát és az olajat egy edénybe rakjuk – akkorába, amiben majd be tudjuk keverni a masszát –, azután összekeverjük.

Egy másik edénybe összemérjük és egyneművé keverjük a lisztet, a darált diót meg a fűszereket. A tojáshabot hozzáadjuk a répához, lazán elkeverjük, majd fokozatosan hozzászórjuk a bekevert szárazanyagot. Addig keverjük, míg egyneművé válik.

A masszát formaleválasztó spray-vel kezelt, 12 szeletes tortaformába rakjuk, ügyelve, hogy ne legyen levegős. A 170 fokra előmelegített sütőben 70-75 percig sütjük.

Krém

A mascarponét összekeverjük a tejföllel meg a vaníliás cukorral. A kihűlt tésztaalapot a mélyedés alatt elvágjuk, és
megtöltjük a krémmel. A torta oldalát vékonyan bekenjük tejföllel, majd pörkölt, darált dióval megszórjuk.

Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, majd a mélyedésekbe barackdarabokat helyezve a barackízzel megtöltjük.

Díszítés

A fehér csokit megolvasztjuk, majd a torta tetejére kenjük. Tetszés szerint készen vásárolt vagy saját készítésű marcipánrépákkal díszíthetjük.

kaloria 430 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.