Ropogós sertéssült
Az olajat összekeverjük az áttört fokhagymával, a köménymaggal, sóval és borssal, majd alaposan
bedörzsöljük vele a húst. A bőrös lapockát egy sütőedényben a felhevített zsiradékon erősen megpirítjuk. Mellédobjuk a cikkekre vágott hagymát, és pár percig együtt pirítjuk az egészet. Azután ráöntjük a sört, és a húst a bőrös felével lefelé fordítva körülbelül 80 percig sütjük a 140 fokra előmelegített sütő középső részében.
Ezután a húst kivesszük, a sütőt 175 fokra kapcsoljuk. Amíg eléri ezt a hőfokot, a bőrt egy nagyon éles késsel keresztben bevagdossuk. Ezután a bőrös felével felfelé fordítva visszatesszük a tepsibe, és még 50 percig sütjük. Közben időről időre locsolgatjuk a pecsenyelével. Az elkészült húst kivesszük a sütőből, és 10 percig alufóliával letakarva pihentetjük. Azután leszűrjük a pecsenyelét, felforraljuk, sóval, borssal és pirospaprikával fűszerezzük. Szükség szerint kevés ételkeményítővel besűrítjük. A húst felszeleteljük, és a mártással tányérokra osztjuk. Nem hiányozhat mellőle a zsemlegombóc és a káposztasaláta.