Sáfrányos kacsaraguleves

A kacsacombokat a zöldségekkel és a fűszerekkel hideg vízben föltesszük főni, lassú forralással 1,5-2 órát főzzük. A tűzről levéve 20-30 percet pihentetjük, ezután ruhán leszűrjük, sóval ízesítjük.

A levesbetéthez a répát és a zellert finom metéltre, az angolzellert fél centis darabokra vágjuk.

A kacsamellet lebőrözzük, vékony csíkokra vágjuk. A snidlinget és a koriander zöldjét finomra vágjuk, 2-2 evőkanálnyit fogunk használni belőle.

A levest fölforraljuk, eközben a kacsamellcsíkokat forró lábosban egy percig sütjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket meg a sáfrányt, 1-2 percig pirítjuk, végül fölöntjük a levessel. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt, a fűszereket és a narancslevet, s azonnal tálaljuk

kaloria 330 CAL
ido 200 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.