Sárga torta

  1. A tésztához habbá verjük a fehérjéket. Közben lassan adagoljuk hozzá a vaníliás cukorral elkevert cukrot. Hozzáforgatjuk a mandulát. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük (nem kerek tortaformába!), és lassú tűznél megsütjük.
  2. A töltelékhez a sárgájákat összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a kávét, és gőz felett sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a kihabosított vajat.
  3. Összeállítás: a tésztát hosszában kettévágjuk, majd mindkét darabot vízszintesen is kettészeljük. A kapott négy lapot a hideg krémmel megkenjük, egymásra rakjuk. A tetejét és az oldalait is bevonjuk a krémmel. Az 5 dkg mandulát megpirítjuk, megszórjuk vele a torta tetejét és oldalát. Egy napig érdemes még hűtőben érlelni, mielőtt megvágjuk.

A RECEPT A FEBRUÁRI VIDÉK ÍZE MAGAZINBAN JELENT MEG! LAPUNKAT MÁR MEGTALÁLJA AZ ÚJSÁGOSOKNÁL!

Vidék íze február 2020

Egyszerű almatorta

Pezsgős citromtorta sütés nélkül

kaloria 370 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.