Savanyú tojás zsemlegombóccal

Zsemlegombóc

A gombóchoz a zsemléket kockára vágjuk, megpirítjuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük. Húsz percig pihentetjük, majd 8 db gombócot formálva, jól összenyomkodva lobogó vízbe tesszük. Kíméletesen kb. 15 percig főzzük.

Savanyú tojás

A savanyú tojáshoz az apróra vágott fokhagymát picit megsütjük az olajon, majd halványan megpirítjuk a lisztet. Apránként, folytonos keverés mellett felöntjük tejjel. Beletesszük a babérlevelet, és hogy oda ne égjen, lassú tűzön, gyakran kevergetve forraljuk föl. A tojásokat a már
puffogó alapba úgy pottyantjuk bele, hogy lehetőleg
egyben tudjon megfőni, mert akkor szebb. Én mindig egyenként kávéscsészébe ütöm (ezzel kiszűrve az esetleges rosszat), és a csészéből óvatosan az alapba lottyantom mind a nyolcat. Amikor a tojások megfőttek, ízlés szerint ízesítem cukorral, sóval, ecettel (esetleg citromlével vagy 2 evőkanál tejföllel), és kész is a böjti időszak egyik legfinomabb étele.

kaloria 720 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.