Sokmagos répatorta

Sokmagos répatorta

A megtisztított sárgarépát finomra reszeljük. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a gyömbért, a szerecsendiót és a sót. Egy másik tálban robotgéppel habosra keverjük az olajat a cukorral meg a tojásokkal. A krémbe belekeverjük a száraz hozzávalókat,
a sárgarépát, a tökmagot, a napraforgómagot és a durvára vágott mogyorót. A tésztát kivajazott, kilisztezett
26 cm-es tortaformába simítjuk, azután a 170 fokra előmelegített sütőben körülbelül 60 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A tortát 15 percig a formában hagyjuk, majd rácsra téve teljesen kihűtjük.

Krém

A krémhez összekeverjük a tejszínes krémsajtot a vajjal, a porcukorral, a narancs levével és reszelt héjával, majd
bevonjuk vele a tortát. Mogyoróval és narancskarikákkal díszítjük.

kaloria 450 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.