Forrás: O. Horváth György

Sörben sült bőrös karaj röstivel és sörmártással

Sörben sült bőrös karaj

Sörben sütni biztos siker. Magam legalábbis még nem tudtam elrontani húsételt, ha sörben sütöttem. Most egy szép bőrös-csontos karaj keltette fel az érdeklődésemet. Először is 3-4 centis szeleteket vágtam belőle úgy, hogy a csontot a csigolyák mentén vágtam el, vigyázva, hogy ne legyen szilánkos. A bőrt és a szalonnarészt kakastaréj formában bemetszettem. A húst sóztam és borsoztam, majd egy órát pihentettem.
A sütést úgy kezdtem, hogy faszénből parazsat készítettem. A grillrácsra rakott tepsiben a felszeletelt szalonnát kiolvasztottam. A zsiradékon a hússzeletek oldalait barnára pirítottam, a végén beledobtam a fokhagymát és az újhagymákat, majd egy egész üveg barna sörrel felöntöttem. Fedő alatt jó háromnegyed óra párolás után a szaftot zsírjára, a húst ropogósra pirítottam. Hőálló edénybe kiszedtem a szinte foszladozó puhaságú szeleteket, majd a zsiradékban tenyérnyi röstiket sütöttem.

Rösti

Megtisztítottam, majd lereszeltem a burgonyát, hozzáadtam a lisztet meg a tojást, sót, borsot, és a felaprított petrezselyem zöldjét. (Ha túl sűrűnek tűnik, ne ijedjenek meg, néhány perc alatt a krumpli enged egy kis levet.)

Sörmártás

A körethez, illetve a húshoz mártást is készítettem. Mi másból, mint sörből. A felkarikázott újhagymát vajon megpároltam, felöntöttem egy kis tejszínnel, borsoztam,
majd a sörrel befőztem. A végén tejföl ment bele. Egy kis kóstolgatás után beállítottam a sósságát. Vigyázzunk, hogy sokáig ne főzzük, mert a mártásnak jót tesz, ha marad egy kis söríz benne. Fehér kenyérrel és sörrel fogyasztottuk az ételt.

kaloria 820 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: O. Horváth György

Ajánlataink