Szalonnás gombóc

Szalonnás gombóc

Rendkívül laktató kísérő a szalonnás gombóc. Három tojást
edényben felütök. 10 dkg kenyérszalonnát apró kockára
vágok, tűzön kiolvasztom, és a felvert tojáshoz adom. A két zsemlét apró kockára vágom, forró zsírban kissé megpirítom, és ezt is a tojáshoz teszem. Megsózom,
beleteszek pár evőkanál tejet és annyi lisztet, hogy
szépen gyúrható legyen. Lisztezett kézzel galuskákat
vagy gombócokat formázok, és forrásban lévő sós vízben
kifőzöm. Közben a maradék szalonnazsiradékon
– vagy azt kipótolva – zsemlemorzsát pirítok, és a kifőtt
gombócokra öntöm. Melegen tálalom.

kaloria 220 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink