Talkedli
A lisztet egy tálba öntjük, a közepébe egy mélyedést készítünk. Beleöntünk 1 dl meglangyosított tejet, amibe 2
dkg cukrot tettünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, és kissé megkelesztjük. A kovászhoz keverjük a tojássárgáját,
kissé megsózzuk, és beleöntjük a maradék tejet. Fakanállal 10-15 perc alatt jó hólyagosra felverjük – gyenge, lágy tésztát készítünk. Ha kell, adunk hozzá még egy kis lisztet vagy tejet. Fedővel lefedjük a tésztát, és háromnegyed órán át langyos helyen kelesztjük. A kerámia talkedlisütoben kevés zsiradékot forrósítunk, és zsíros kanállal beleszaggatjuk a tésztát a mélyedésekbe. Lassan sütjük, hog a közepe se maradjon nyers. Cukorral
meghintve, lekvárral tálaljuk.