Tejfeles gombóc libamáj kíséretében

Tejfeles gombóc libamáj kíséretében

Összekeverem a sűrű, házi tejfölt ugyanannyi liszttel, majd
öt tojássárgáját egymás után hozzákeverek. Megsózom,
és a tojásfehérjék felvert habját is beleelegyítem. Vajjal kikent asztalkendő közepére öntöm a keveréket, egy nagy
gombócot formázok belőle (én most a változatosság kedvéért rudat formáztam), és a kendőt összekötöm. Forró, sós vízben háromnegyed óráig főzöm. Ha elkészült, szeletekre vágva kínáljuk majd. Ezalatt megpárolok libazsíron egy félfőre vágott vöröshagymát, amit tejjel felengedek, és ebbe teszem a szép aranysárga hízott libamájat. Lassú tűzön megpárolom. Ha kész van, szép darabokra szelem, a kifőtt tejfeles tésztaszeletek köré rendezem, és a máj hagymás zsírjával leöntöm. Ha fokozni akarom a hatást, a tésztára vajon lepirított morzsát öntök.

kaloria 900 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.