Túrós-tejfölös hajdinarétes

Túrós-tejfölös hajdinarétes

A burgonyákat héjastul megfőzzük, ha kihűltek, meghámozzuk és lereszeljük.
Egy nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a csipet sót, a kihűlt, áttört burgonyát egy tojással és annyi langyos, sós vízzel, amennyit felvesz a tészta. Alaposan kidolgozzuk, három cipót formálunk belőle, letakarva hagyjuk egy kicsit pihenni.
Közben összeállítjuk a tölteléket, a túrót elkeverjük a tejföl felével és a cukorral. A vajat megolvasztjuk.
A cipókat egyesével vékonyra kinyújtjuk, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, megkenjük az ízesített túróval. Feltekerjük, mint a bejglit.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük a kész tekercseket, a tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, és egyenletesen szétosztjuk köztük a maradék tejfölt is.
Előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, utána szépen fel lehet szeletelni.

kaloria 240 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.