Újhagymás pacalragu burgonyával és savanyított retekkel

Megtisztítjuk az újhagymát, a fehér részét felkarikázzuk, a zöldjét félretesszük.

A felkarikázott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük. Rárakjuk a pacalt, a zúzott fokhagymát. Fűszerezzük még kaporral, babérral, köménymaggal, őrölt pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, míg a pacal meg nem puhul, közben mindig pótoljuk az elfőtt folyadékot.

Ha már majdnem készen van, akkor adjuk hozzá a meghámozott, cikkekre vágott krumplit és a felkarikázott kolbászt. Ha kell, kis víz társaságában. Készre főzzük. Tálalás előtt a tetejére szórjuk a félretett hagymaszárat.

Megmossuk a retket, levágjuk a végeit, felkarikázzuk. Meglocsoljuk ecettel, megszórjuk sóval, cukorral, jól összeforgatjuk, és hagyjuk így állni egy-két órát, hogy összeérjenek az ízei.

Apafőz: A gombás pacal

kaloria 580 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink