Vajban párolt naphalfilé
A sózott naphalat felhevített olívaolajban, külső oldalával lefelé kicsit megpirítjuk, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is elősütjük. Hozzáadjuk a fehérbort, a vajat, a mentát és a bazsalikomot, ízlés szerint pár csepp citromlevet, és készre pároljuk.
Zöldalma-rizottó és sáfrányos feketekagyló
A zöld almát kockára vágjuk, olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk az előzőleg megpárolt rizst, az apróra vágott bazsalikomot és mentát, a joghurtot, a vajat és a krémsajtot. Sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük, és az egészet jól összekeverjük. A kagylóraguhoz a naphal sütése után megmaradt szaftba egy csipet sáfrányt szórunk, beletesszük a kagylóhúst. Mintegy fél perc alatt megpároljuk, végül kevés tejszínnel besűrítjük. Tálaláskor a halszeleteket a rizottóra helyezzük, majd a kagylóraguval és a finom mártással megkoronázva kínáljuk.