Vaslapon sült puliszka baconös-juhtúrós lilahagyma-raguval

Vaslapon sült puliszka

Összekeverjük a kukoricadarát a tejjel, sózzuk és borsozzuk. Tuzhelyen felforraljuk, közben folyamatosan
keverjük habverővel. Forrás után még öt percig főzzük. Ha túl sűrű lenne, öntünk hozzá még egy kis tejet. Kizsírozunk egy őzgerincformát, beleöntjük a puliszkát. 150 fokos sütőben 25 percig sütjük. Kihűtjük. Utána kiborítjuk, és felszeleteljük. Forró serpenyőben kevés zsiradékon mindkét oldalát pirosra sütjük.

Baconös-juhtúrós lilahagyma-ragu

A bacont kipirítjuk, rádobjuk a felaprított lila hagymát, és ropogósra sütjük benne. Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a juhtúrót és a finomra vágott petrezselyem
zöldjét. Őrölt borssal ízesítjük. Sózni már nem kell, mert a juhtúró úgyis elég sós.

kaloria 450 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink