Forrás: Pásztor Tünde

Zöldtészta-saláta napraforgós csirkével

Zöldtészta-saláta napraforgós csirkével

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük és lecsepegtetjük. A csirkét centis kockákra vágjuk, sóval és színes durva borssal ízesítjük, azután kevés forró olajon egy serpenyőben megpirítjuk. Amikor már szép rózsaszínűre pirult, hozzáadunk 10 dkg napraforgót, és azzal sütjük készre.
A salátaféléket kisebb darabokra tépkedjük, és összeforgatjuk a kifőzött tésztával. A tetejére halmozzuk a megpirított napraforgós csirkekockákat.
A bazsalikomot összeturmixoljuk egy evőkanál napraforgóval, az olívaolajjal meg a fokhagymával, és ezt az illatos pestót kínáljuk a saláta mellé.

kaloria 560 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink