Rétki Gábor lágy grillsajtja édesköménnyel, céklaforgáccsal, salátaszívvel
2015. április 8. szerda 18:57
Vendégváró rovatunkban az esztergomi Prímás Pince séfje, Vígh László mutatott be receptmagazinunk olvasóinak egy ételsort a tavaszi étlapjukról.
Az előételként tálalt grillezett sajtért nem kell messzire menni, a pilismaróti termelő, Rétki Gábor sajtjai az egyik pincében helyben érnek. Friss gomolya és másfél éve érlelődő, ízes keménysajt egyaránt akad a polcokon.
Az egyik legnépszerűbb főfogás a sertésszűz, mégpedig pipafüstben érlelve. A parázsló dohánnyal a szűz csak annyi ideig találkozik, hogy kellemes, leheletnyi füstös zamatot kapjon.
A somlóijuk pedig már ránézésre sem hasonlít a régi idők kicsit már unalmas desszertjére.