2017. augusztus 10. csütörtök 12:10
Ez lett A Hónap Receptje. (Figyelem! 70-80 főre készülő dag leírását adtuk meg!) Augusztusi fődíjunkat Ócsai Andrásnak (Nagykörű) ítéltük, a nagyon finom és nagyon szórakoztató receptért. Hosszú levelet is kaptunk mellé (ezt a „trükkök” között a recepthez is csatoltuk). Az étel elkészítésénél kivételesen mi is bográcsban főztünk, nem számoltuk át a receptet négy személyre. Ha kevesebb a kosztos, felezzék, negyedeljék, hatodolják a mennyiségeket, higgyék el, sokkal kevesebbet nem érdemes főzni, hiszen olyan, mint a töltött káposzta, melegítve még jobb, mint frissen. Egyetlen megjegyzésünk van a recepttel kapcsolatban: akkor sem lesz rossz a végeredmény, ha a szakács nem dönti magába a teméntelen mennyiségű pálinkát – kipróbáltuk.
2017. július 27. csütörtök 17:27
Kard Éva (Adony) a tavaszi pályázatunkra küldte a következő receptet. Azt írja, hogy a jó idő beköszöntével sokszor főznek a teraszon, ahol helyet kapott az édesanyjától örökölt sparhelt is. Nagy becsben tartják. Igaz, ők már nem fával gyújtanak be, hanem egy gázmelegítőt tettek a tűztérbe, és azzal melegítik fel a sparheltre tett tárcsát.
2017. július 27. csütörtök 17:25
2017. július 27. csütörtök 17:24
Receptposta anno rovatunkból. - Magazinunk tízéves évfordulója kapcsán ismét átnéztük a sok félretett levelet. Nem szeretnénk, hogy veszendőbe menjen a sok jó ételleírás, így arra gondoltunk, hogy évfordulós lapszámainkba mindig beválogatunk párat a legeslegjobbak közül. - A nyugdíjas verőcei Körmöczi Lajos két jó kis bográcsos étel receptjét ajánlotta figyelmünkbe sok-sok évvel ezelőtt. A leírásokból látszik, hogy jó sokszor elkészíthette a marhagulyást is és az itt következő tartalmas halászlét is.
2017. július 27. csütörtök 17:24
Végre beköszöntött a grillszezon. Kevés jobb dolog van a világon egy nagy közös sütögetésnél. Amíg megpirulnak a gondosan bepácolt husikák, egy kis ital mellett megbeszélhetjük a világ dolgait. Az esti hűvösséggel meg a grillrács felől jövő mennyei illatokkal megjön az étvágy is. - Pásztor Tünde terített grillparti-asztalán legyen például:
Grillezett aranydurbincs kaporral - Fóliás burgonya joghurtos-juhtúrós
öntettel - Csirkemellnyárs baconba burkolt májjal, hagymával, cukkinival - Csirkecombfilé sajttal és paradicsommal - Pillecukros krémes pite - Rácson sült zöldségek salátával, mézes-fahéjas joghurttal - Babos-káposztás saláta - Korianderes-mustáros tarja - és Grillezett zöldségek.