2016. december 14. szerda 16:38
2016. június 29. szerda 10:01
2016. június 22. szerda 20:40
A recept O. Horváth György Füstös Konyha rovatában jelent meg magazinunk 2016. júniusi számában.
2016. május 3. kedd 17:27
2016. május 3. kedd 17:27
Jugoszláv egytál - Állítólag eredetileg szerb névre hallgatott, de a hidegháborús években nem volt ildomos emlegetni a déli szomszédunkat, így lett bácskaira átkeresztelve. Ezt a jó kis ételt még a közétkeztetésnek sem sikerült megutáltatnia; olcsó alapanyagokból, nagy tételben is könnyű ehetőre főzni. Fontos, hogy jó szaftos legyen, ne sajnáljuk belőle a vizet, de a friss paprikát és paradicsomot (télidőben esetleg elrakott lecsót) sem, mert ettől kapja meg a jellegzetes ízét és állagát. Szintén alapszabály, hogy a hosszúra eresztett pörköltszaftban főzzük meg a rizst (és nem egy külön edényben), ettől lesz bácskai rizses hús (és nem disznópörkölt rizzsel). Kötelező mellé az uborka, évszaktól függően kovászos vagy csemege.