Forrás: Pásztor Tünde

Gombás sertéskaraj tésztaburokban

Besózzuk a hús minden oldalát, zsiradékkal körbekenjük. Becsavarjuk alufóliába. Beletesszük egy tepsibe, öntünk alá 3-4 deci vizet. 180 fokos sütőben egy órán át sütjük, majd kihűtjük.

Közben előkészítjük a burkolatot. Finomra metéljük a vöröshagymát, apróra vágjuk a gombát. Kevés zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát, rászórjuk a felvágott petrezselymet, sózzuk-borsozzuk, rádobjuk a gombát, és addig pároljuk, míg a leve nagy része el nem fő. Ekkor megszórjuk liszttel, kicsit lepirítjuk, majd ráöntünk két felvert tojást is, és sűrűre sütjük. Kihűtjük.

A hideg, elősütött húst szárazra töröljük, ráfektetjük a kinyújtott leveles tésztára. Körben bekenjük a gombás masszával. Becsomagoljuk a tésztába, jól összenyomkodjuk. A harmadik tojást pici tejjel felverjük, lekenjük vele a csomagot. A maradék tésztából díszeket vágunk ki, rányomkodjuk a tésztaburokra, azokat is lekenjük. Végül megszórjuk fekete szezámmaggal.

180 fokra előmelegített sütőben még szűk háromnegyed órát sütjük.

Sült zöldségeket adunk mellé.

„Öreg” hagyma, és passzírozás – A jó halászlé titkai

Sertéskaraj rókagombás vadas mártásban

kaloria 700 CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.