Mennyei desszertek sütés nélkül. Pont erre van szükségünk a forró napokon, hiszen semmi kedvünk fűteni az amúgy is túl meleg konyhát. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel gyorsabb és egyszerűbb egy ilyen torta, mint a hagyományos.

A hat legjobb nyári sütés nélküli torta

Először is a torta alapját kell elkészíteni. Ledaráljuk vagy más módon összetörjük a kekszet (az sem baj, ha kicsit darabosabb marad). Összekeverjük a cukorral és az ízesítő anyagokkal. Végül összegyúrjuk az olvasztott, éppen csak langyos vajjal. Akkor jó az állaga, ha morzsás, de amikor az ujjunkkal összenyomjuk, nem hullik szét, hanem egyben marad. Egyenletesen egy kapcsos tortaforma aljába szórjuk, majd egy kis pohárral szépen lenyomkodjuk. Legalább félórára a hűtőszekrénybe rakjuk, hogy a keményedő vajtól megszilárduljon. Ha valakinek az egyszerűbb, akkor a torta alapja lehet egy vékony, 2 tojásból sütött piskótalap is. Mivel a krémjeinkben nincs glutén, ha az alaphoz használt keksz vagy piskóta nem tartalmaz glutént, rögtön gluténmentes is lesz a torta.

A krémekhez mi mindig adtunk egy kis zselatint is, hogy biztosan megálljanak. Ez el is hagyható, főleg, ha fagyasztva fogjuk tálalni. A tortákat adhatjuk teljesen fagyosan is. Ha puhábban szeretjük, akkor is hűtsük le jól fogyasztás előtt.

A rakományok és az alapok tetszés szerint variálhatóak, mindegyik illik mindegyikhez.

Áfonyás sütés nélküli torta

Fehér csokis, gyümölcsös sütés nélküli torta

Csokis sütés nélküli torta

Mentás, lime-os sütés nélküli torta

Mákos-citromos sütés nélküli torta

Gyömbéres-körtés sütés nélküli torta

 

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.