Magazin

Akkor sem kell lemondani a saját készítésű húsvéti kalácsról, ha tényleg csak tíz percünk van rá. Ha van kenyérsütő gépünk, abban is finom sonkához valót süthetünk, és valóban csak egy kicsit kell rá odafigyelni a legelején, utána nyugodtan festhetjük a tojásokat.
A muffin és a krémmel turbózott változata, a cupcake a kezdő cukrászok álma. Az alap, a kevert tészta gyakorlatilag elronthatatlan, és a habkorona is általában elég egyszerű, csupán a habzsák használata okozhat némi gondot. A díszítgetés már játék. A végeredmény pedig lenyűgöző. Húsvéti változatokat mutatunk, édes mind.
A friss spárga is a tavasz, nyárelő örömei közé tartozik. Ha kapunk, nyugodtan együk hetente többször is, hiszen ezt az ízt és állagot az év többi felében nem tudjuk megkapni, sem a fagyasztott, sem a konzervspárga nem hasonlítható a frisshez. Adunk pár rém egyszerű és gyors receptet, vasárnap köret, hétköznap egy salátával főfogás.
Nagyon szeretjük a főzelékeket, de csak feltéttel. A nem túl fűszeres, lágy textúrájú étel kíván maga mellé valami ropogósat, fűszeresebbet, laktatóbbat, így lesz komplett az étkezés.
Hagyományos ízek, amelyekért hagyományosan mindnyájan odavagyunk. Sonka, tojás, karaj, ezek a húsvéti ebédek, vacsorák főbb összetevői. Az elkészítési módok ugyan nem szokványosak, de az ízek ismerősek, valószínűleg mindenkinek ízleni fognak, ráadásul a hozzávalókért sem fogjuk otthagyni a fél fizetésünket a boltban. A menüsor mindegyik része elkészíthető előre is, tehát vendégfogadáshoz is ideálisak.
Hétköznap, munka és család mellett nem jut túl sok idő egy-egy meleg vacsora elkészítésére. Ilyenkor kerülnek elő a villámgyors tésztás fogások.
Mostanra kiderült, hogy az egyik nem eszi meg az iskolai reggelit, a másik meg farkaséhesen esik haza az edzésről, szóval szükségünk van pár gyerekbarát, azonnal bekapható finomságra. Ha összedobunk néhány gyors házi szendvicskrémet, és mindig van otthon friss péksütemény vagy kenyér (a legjobb persze a házi), akkor nem fogunk zavarba jönni ilyenkor sem.

Ezek is érdekelhetnek