Magazin
A belsőségek a megosztó élelmiszerek közé tartoznak: vannak, akik rajonganak értük, mások lehetőleg minden ilyesmit nagy ívben elkerülnek. A hurkát viszont szinte mindenki szereti, ropogósra sülve, mustárral, friss kenyérrel. A változatosság kedvéért néha készíthetjük másként is: pikáns mártással, nokedlivel, vagy feldobhatjuk vele a megszokott rakott burgonyát is.
November végén már minden háziasszonynak a karácsonyon jár az esze, töprengünk az ünnepi menün, az adventi süteményeken. Ma délután vagy este meggyújtjuk az első gyertyát a koszorúnkon. Jó lesz kicsit leülni mellé egy teával vagy egy kávéval, pont jó alkalom, hogy kipróbáljunk egy finom süteményt. Például az osztrák linzertortát, amely tökéletes kísérője lehet bármilyen meleg italnak.
Három gyönyörű, színes és ízes halas főfogást készítettünk az ünnepekre. Szakítva a hagyományokkal, egyiket sem rántottuk, és a köretek is újszerűek. Egyik jobb, mint a másik, ráadásul mindegyik gluténmentes, az egyik pedig egyben tejmentes is. Egyszerűek a receptek, még a teljesen kezdő szakácsok is egy órán belül elkészíthetik bármelyiket.
A mai kapkodós világban nagy divatja van a sütés nélküli édességeknek, de természetesen ez sem mai találmány. A régi kedvencek között is bőven találunk ilyen egyszerűen elkészíthető csemegéket. Vendéglátáshoz is nagyszerűek, de egy kis válogatás szép dobozba csomagolva remek ajándék lehet a csokirajongó barátaink számára.
Mától kapható receptmagazin vadonatúj decemberi száma. Csupa ünnep ez a hónap, jönnek szépen sorban az adventi vasárnapok, aztán a sok napos karácsony, végül pedig a szilveszter és az újév (ugyan ez utolsó nap már január). Mind jó lehetőség mindenféle finomság elkészítésére és elfogyasztására – mindegyikhez kínálunk jó recepteket.
Az év vége a lelassulás és a bekuckózás időszaka, amikor jól esik kicsit visszavenni a tempóból, és élvezni a reggeli hűvös, mégis otthonos hangulatot. Ez az az idő, amikor a sietős reggeli helyett egy-egy hosszabb, meghittebb étkezéssel kezdhetjük a napot, különösen a hétvégeken. Az őszi és téli reggeli különleges hangulatot nyújt: illatokban, színekben, ízekben és alapanyagokban is gazdag a választék.