Magazin

A karalábé a káposztafélék népes családjába tartozik, ám míg egyes káposztáknak a levelét, a bimbóját vagy a virágát fogyasztjuk, a karalábénak a megvastagodott, gumószerűen kidudorodó szára kerül a konyhára. Sokféle változata ismert, nálunk a világoszöld és a lila fajta terjedt el. Csak a színük különbözik, hófehér húsuk íze megegyezik. A karalábé gazdag rostokban, magas a C-vitamin- és káliumtartalma, ugyanakkor 10 dkg csupán 40 kalóriát tartalmaz.
Vannak olyan apró trükkök, amikkel egy pillanat alatt könnyebbé tehetjük a főzést és ízletesebbé az ételeket. Ilyenekből hoztunk egy csokorra valót. Akár salátát készítünk, kávét főzünk, süteményt, vagy húst sütünk, mindegyikhez hasznosíthatunk egy-egy remek trükköt az alábbiak közül.
Az alma ugyan őszi gyümölcs, és inkább ilyenkor van szezonja az almás pitének, lepénynek, de egész évben készíthetünk mennyei desszertet ebből a zamatos gyümölcsből. Kiváló alapanyag morzsasütihez, réteshez és kevert sütikhez is.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.