Magazin

Sonkás finomságok a vacsora megmentői lehetnek. Ezek az ételek 60 perc alatt elkészülnek! Saláták, egytálételek, tésztás különlegesség, ha van otthon sonka! (A receptek nevére kattintva, eljut az ételekhez.)
Lélekkel készül – ezt érezzük a Csillaghegyi Megálló ételeiben. Gasztroregénybe illő történetet mesél a két tulajdonosnő, akik jószerivel a semmiből hozták létre a mára népszerűvé vált reggelizőhelyüket. Baráti társaságok is szívesen betérnek, hiszen a nap első étkezése igenis fontos.
A bolognai, valamint a milánói után, a carbonara az egyik legnépszerűbb tésztaétel. Ám sokan tévesen, számos olyan alapanyagot is raknak bele, amire nincs szükség. Nézzük, hogy született ez az étel, és milyen az eredeti recept!
A vöröshagyma az egyik legrégebbi gyógynövényünk, már az ókori Egyiptomban is használták.
A folyamatos pazarlásra és fogyasztásra berendezett világunk meglehetős távol került az egykorvolt paraszti gazdaságok takarékos, saját maguk számára minden szükséges élelmet előállító működésétől. Egy tanyasi vagy falusi portán régen mindent megtermeltek és mindent feldolgoztak, szemétbe semmi nem került. Még a sparhelt hamujának is akadt helye. Megjegyzem: a ma környezetvédői éppen 25 féle módon ajánlják felhasználni a hamut; ezt az öreg parasztemberek mindenféle tudomány nélkül, maguktól is tudták.
Cézár salátának álcázva rengeteg étellel találkoztam már. Ám tisztázzuk, hogy az eredeti cézár salátába nem kerül sem trappista, sem főtt tojás, ahogyan sonka sem. Nézzük, hogy miből is áll ez a régi, egyszerű, de nagyszerű saláta!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.