Magazin
Végre elkezdődik a friss gyümölcsök szezonja, nincs egyszerűbb hétvégi desszert a habcsóktortánál. Édes, roppanósra sült tojáshab, rajta lágy tejszínhab, azon pedig az aktuális friss gyümölcs. Ellenállhatatlan. Ha még nincs eldöntve, mi legyen a vasárnapi sütemény, akkor legyen ez, édes magyar eperrel.
Különleges ínyencségnek számít manapság a rebarbara. Régebben a legtöbb kert végében volt pár bokorral, évelő növény, ha egyszer megtelepedett, sok gond nem volt vele. Ma már ha van is kert, általában nem akkora, hogy ez a nagy helyigényű növény elférjen benne. Ha belefutnunk egy piacon, érdemes venni egy csokorral, és kipróbálni.
Nem a hagyományos molnárkalácsra gondolunk, hanem a nem is olyan régen megismert és megszeretett gofrira. Egy időben mindnyájan vettünk ilyen kis elektromos sütőt, használtuk is jó párszor, aztán volt, hogy évekig elő sem vettük. Érdemes előbányászni a spájz alsó polcáról, mert gyorsan mennyei desszertet tehetünk a család elé.