Magazin

Bár édesburgonyának is hívjuk, valójában nem a burgonyafélék családjába tartozik ez a hosszúkás, édes-fűszeres ízű trópusi zöldség, a batáta. Számtalan pozitív élettani hatása mellett az is nagy előnye, hogy nagyon alacsony a kalóriatartalma, ráadásul rendkívül sokoldalúan felhasználható zöldség!
Szó nincs arról, hogy csak az őszi-téli hónapokban lehetne mákos süteményeket enni. Bejglit ugyan ritkán sütünk augusztusban, viszont a legtöbb gyümölcs ízéhez nagyon jól illik ez az olajos mag. Próbálták már szilvával vagy szederrel?
Talán nem is gondolnád, mennyi mindenre felhasználhatod az alufóliát az otthonodban. Azon túl, hogy a fólia alatt bizony jobban puhul az étel, vagy a sütőrácsra fektetve segíti a sütést, esetleg a hűtőben le lehet takarni vele a maradékot, további más területeken is hasznodra válhat – nem csak a konyhában.
Olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Most olyan spórolós, újrahasznosítós tippek következnek, amiket sütéskor tudtok kiválóan alkalmazni!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.