Magazin

Végre elkezdődik a friss gyümölcsök szezonja, nincs egyszerűbb hétvégi desszert a habcsóktortánál. Édes, roppanósra sült tojáshab, rajta lágy tejszínhab, azon pedig az aktuális friss gyümölcs. Ellenállhatatlan. Ha még nincs eldöntve, mi legyen a vasárnapi sütemény, akkor legyen ez, édes magyar eperrel.
Nem tudjuk megunni, ahhoz túlságosan rövid a szezonja. Különleges, szelíd ízű, elegáns zöldség. Egyenek belőle minél többet, ha tehetik, tele van hasznos vitaminokkal és ásványi anyagokkal, mindenféle frissességgel, amelyekre most nagy szükségünk van.
Különleges ínyencségnek számít manapság a rebarbara. Régebben a legtöbb kert végében volt pár bokorral, évelő növény, ha egyszer megtelepedett, sok gond nem volt vele. Ma már ha van is kert, általában nem akkora, hogy ez a nagy helyigényű növény elférjen benne. Ha belefutnunk egy piacon, érdemes venni egy csokorral, és kipróbálni.
Burgonya
Imádjuk sütve, főzve, tepsiben pirítva. Egy magyar éves krumplifogyasztása 60 kiló. Ám ezeket az infókat jó, ha tudod a kedvenc köretünkről!
Nem a hagyományos molnárkalácsra gondolunk, hanem a nem is olyan régen megismert és megszeretett gofrira. Egy időben mindnyájan vettünk ilyen kis elektromos sütőt, használtuk is jó párszor, aztán volt, hogy évekig elő sem vettük. Érdemes előbányászni a spájz alsó polcáról, mert gyorsan mennyei desszertet tehetünk a család elé.
A csalán magától nő, rengeteg van belőle, finom és egészséges, bio is, mégis alig fogyasztjuk. Pedig az íze pont olyan, mint a zsenge spenóté. Ráadásul tele van hasznos vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Barátkozzunk össze vele!
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.