Magazin

Mi a jó pörkölt titka? Omlós hús és sűrű szaft. Bizonyára sokan kapásból ezt válaszolják erre a kérdésre. Hagyományos magyaros ételünk elkészítése igazán nem bonyolult, de akár bográcsban, akár lábosban főzzük, nem árt odafigyelni pár apróságra, hogy a hús omlós, a szaft pedig sűrű legyen.
A római köménynek annyira jellegzetes az aromája, hogy még a gyakorlatlan kóstolók is rögtön megérzik, hogy valami furcsa fűszer került az ételbe. Mély, füstös íze rögtön az Ezeregyéjszaka csodás világába repít bennünket. Érdemes vele összebarátkozni, egy-egy csipetnyi belőle új dimenzióba emeli a megszokott ételeinket.
Ebben a nyúlós, ködös hideg időben leginkább egy jó nagy tányér forró levesre vágyunk. Ha már kicsit unjuk a hazai klasszikusokat, érdemes a világ más tájai felé elkalandozni, legalábbis gondolatban, ízekben. A híres ráment pont ilyen időkre találták ki.
A fasangi fánkot sokan szeretik, de nem állnak neki az elkészítésének,. mert úgy gondolják, túl bonyolult, félnek a kurdarctól. Pedig van néhány apró trükk, amivel könnyű és lágy lesza tészta, és fehér masni díszeleg a csodás, aranybarna, ropogós süteményünk derekán.
Január elején még általában tartjuk az újévi fogadalmakat. Sokan diétáznak ilyen vagy olyan okból, és közöttük is jó néhányan azt fogadták meg, hogy alaposan csökkentik a szénhidrátfogyasztásukat. Ha csipszet és pogácsát nem is ehetnek, van azért jó pár házi rágcsálnivaló a számukra is.
A csörögefánk általában a farsangi időszak, de legalábbis a hűvösebb hónapok kedvelt desszertje. Lapos, fánktésztából készült ropogós sütemény, amelyet forró zsírban sütnek ki, és porcukorral, valamint lekvárral tálalnak. Több néven is ismerik. Hívják csörögének, forgácsfánknak, borkorcsolyának, és herőcének is.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.