Magazin

Az egészséges életmód alappillérei a zöldségek. Frissen, nyersen, párolva, grillezve, akár önmagukban, akár köretként a mindennapi étrend elengedhetetlen részei. Egy diéta során érdemes a szokottnál is nagyobb hangsúlyt fektetni a fogyasztásukra, különös tekintettel azokra, amelyek magas víz- és rosttartalmuk miatt nemcsak egészségesek, de még a fogyást is felgyorsítják.
Nász
Ki emlékszik még arra, amikor az udvarokon hatalmas sátrat állítottak, és ott tartották meg a lakodalmakat? A süteményeket a szomszédban élő asszonyok sütötték, és mindenkinek megvolt a specialitása, amit hozott? (A sütemény nevére kattintva eljut a recepthez!)
Barangolás
Eger és környéke nemcsak a várról, a Líceumról vagy a Szépasszonyvölgyről híres, hanem arról is, hogy kiválóakat lehet itt enni. No és inni is természetesen. A hevesi megyeszékhely történelme rendkívül színes. A mozgalmas évszázadok nagy mértékben befolyásolták az itt élők mindennapjait, így étkezési szokásaikat is.
Vidék íze receptek
A cseresznye édes és ropogós, de mennyire finom, ha süteménybe rakjuk! Piték, torták, piskóták kiegészítője, ami nélkül nincs június! (Kattintson a sütemény nevére, és megnyílik a recept!)
Egy különös történet
A székelygulyásról neve alapján joggal feltételezhetnénk, hogy az erdélyi, illetve a székely népi konyha egyik remeke. Holott ennek a rendkívül népszerű, egyszerű és ízletes ételnek nincs köze sem Erdélyhez, sem a székelyekhez, ráadásul nem is gulyás…
Bajnokok eledele
A szárított szőlőbogyó már az ókorban is kedvelt és igen értékes csemegének számított. Görögországban a sportviadalok győzteseinek a babérkoszorún kívül egy kosár mazsolát is adtak, s később a rómaiak is mazsolával jutalmazták a bajnokokat és a költőket.
Így készítse el őket
Egyedül nem mindig megy. Még a legegészségesebb ételek is hatékonyabbak, tápanyagban gazdagabbak egy másik vitaminbombával társítva. Egyes élelmiszerek párokba rendeződve olyan mennyiségű ásványi és egyéb hasznos tápanyagot nyújtanak a szervezetnek, hogy az már jelentősen csökkenti egyes betegségek kialakulásának esélyét.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.