Magazin

A császármorzsa tulajdonképpen egy ropogósra pirított palacsinta, nincs ember, aki ne szeretné. Olcsó, gyors, egyszerű, ezerféleképpen variálható, könnyen készíthető glutén-, cukor- és/vagy tejmentes változatban is. Étteremben ritkán kapható, aki szereti, süsse meg magának.
Nincs fesztivál vagy vásár frissen sült kürtőskalács nélkül, a finom, karamellás, fahéjas édes illat még azokkal is megkívántatja, akik nem is szeretik az édességeket. Egy baja van csak, hogy nem túl olcsó, ha az egész család ezt enné, jobban járunk, ha otthon sütjük meg. Kerti sütögető és különleges szerszám nélkül persze a sütőben.
Nem különösebben trendi manapság, de szeretjük. Sok nagy klasszikus salátát, hideg előételt el sem tudunk képzelni nélküle, gondoljunk csak a franciasalátára, a majonézes tojásra, a Waldorf salátára vagy az amerikai káposztasalátára.
A rohanós hétköznapokon sokszor kevés idő és energia jut a vacsorafőzésre. Ha tartunk otthon a fagyasztóban egy csomag virslit, mindig van menekülési útvonal. Ráadásul a gyerekek általában szeretik a virslit és az ezzel készülő ételeket, mivel jóízű és nem túl fűszeres. Adjunk melléjük zöld salátát, így a zöldségbevitel is rendben lesz.
Sosem árt, ha van egy jó piskótarecept a tarsolyunkban, pár tojásból, pici lisztből és cukorból pillanatok alatt készen van a könnyű és finom alaptészta, amit aztán bármilyen lekvárral vagy krémmel tölthetünk.
A sós pitéket mindenki szereti. Ha készen kapható tésztából csináljuk, még egy gyerek is össze tudja rakni pár perc alatt, és a végeredmény pedig csodás. Tökéletes hétköznapi vacsora lehet egy nagy tál salátával. A maradékot pedig másnap csomagolhatjuk tízóraira (de nemigen szokott belőle maradni).
Augusztus végén, szeptember elején a vörös bundás ragadozó nem a tyúkólak körül sündörög, hanem beköltözik a sombokrok alá, és a lepotyogott, édes, szaftos, apró gyümölcsöt eszi, mondhatni mértéktelenül. Általában annyi a termés, hogy mi is nyugodtan szedhetünk pár kilót, marad az erdei lakóknak is bőven.
Elérkeztünk az ősz közepére, gazdag és színes a piacok kínálata. Még itt vannak a nyári-nyárvégi zöldségek-gyümölcsök, de megjöttek az őszi kedvencek is, a sütőtök, az alma, a szőlő, a káposzta, meg a többi. Sok egyszerű, szezonális, gyorsan elkészíthető fogást találnak a friss lapszámunkban.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.