Magazin

Ha valaki vegán, az nem jelenti azt, hogy a közös nyári sütögetésen kizárásos alapon csak a grillsajt jár neki! Egy húsmentes grillezés ugyanis némi kreativitással és fantáziával legalább olyan ízletes és változatos tud lenni, mint egy húsos.
Imádjuk az újkrumplit, de utáljuk tisztítani. Sok helyen árulnak tisztított, zacskózott gumókat, de nem javasoljuk a használatukat, a héj nélküli ácsorgás során elveszítik a beltartalmuk és ízük nagy részét.
Május utolsó vasárnapja hagyományosan a gyerekek napja. Ilyenkor érdekes programok várják a kicsiket, otthon pedig elkészíthetjük nekik a kedvenceiket.
Mától kapható magazinunk friss, nyári száma. Nagy kerti partit csapunk, tartalmas bográcsossal, többféle grillezett hússal, izgalmas pohárdesszertekkel. Sütöttünk-főztünk a szezon újdonságaiból: a zsenge borsóból kivételesen nem levest és főzeléket, hanem más, különlegesebb fogásokat, újkrumpliból tepsis rakottasokat, friss tökből és kelkáposztából többféle főzeléket. Készült többféle gyümölcsös házi sütemény is, hiszen érik már lassan a ribizli, a málna, a barack.
Indul végre a nagy nyári befőzés. Virágzik a bodza, ideje gyűjteni belőle egy kisebb kosárnyit, a házi bodzaszörpöt nem csak a gyerekek, a nagyobbak is szeretik. De nem kell mindig keresgélni a tavalyi receptet (úgyis mindig elkallódnak a cetlik), és ehhez a házi finomsághoz patikamérleg sem szükségeltetik. Vegyük könnyedén.
A mindennapjainkat továbbra is áthatja a retro reneszánsza. Generációk számára sokat jelentő kultikus darab a Százszorszép bonbon doboza is. Sokunknál gyerekkori emlék, a hetvenes, nyolcvanas években sok polcon ott állt a jellegzetes, nyolcszögletű, virágmintás, doboz (a legtöbbször varrókészletet vagy más személyes értékeket rejtett). A Stühmer Százszorszépe azt a rendhagyó esetet példázza, amikor a csomagolás bizonyos értelemben túlmutat a termék belső tartalmán és örökéletűvé válik. A szép doboz készítéséért ma már a Stühmer kreatív gyártópartnere, a csomagolástervezéssel és kivitelezéssel foglalkozó Sz. Variáns felel.
A sütőtisztítás az egyik legkevésbé kedvelt házimunka az ablakpucolás és a portörlés után. Azonban pánikra semmi ok, hiszen a következő tippekkel sokkal gyorsabban végezhetsz ezzel a nem túl hálás feladattal.
A gyúrt omlós tészta ideális alap kiadós édes és sós töltelékek alá. Kevés hozzávalóból egykettőre összeállítható, ráadásul a felhasználásig a hűtőben tárolható. Érdemes egyszerre több adagot készíteni belőle, ha kedvenced a pitetorta és a quiche.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.