Magazin

5 laktató töltött krumpli - próbáljon ki egyet hétvégén!
A héjában sült burgonyát mindeni szereti, pláne fűszeres olvasztott vajjal és sült szalonnával. Az élvezeteket azonban fokozhatjuk, ha megtöltjük a krumplit juhtúróval, gombával, vagy akár tükörtojással.
A jó brownie kicsit ragacsos, krémes. Ha kiszárítjuk, akkor már egy nyögvenyelős kevert süti lesz belőle. Tehát nagyon oda kell figyelni a sütési időre.
Gyuri bácsi otthon marad, ezt kéri az idősektől is
A koronavírus-járvány terjedését úgy tudjuk megfékezni, ha betartjuk az előírásokat, és otthon maradunk – ezt üzeni Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember is az olvasóknak.
„Nem tudom!”- mondogatják nekünk a gyerekek, ha megkérdezzük, hogy mit ennének vacsorára. 10 ötletes recepttel próbálunk segíteni a szülőknek, hogy többet ne kelljen kikönyörögni a választ a kicsikből. (Az étel nevére kattintva eljut a recepthez!)
A só a legsokoldalúbb tagja a fűszerespolcunknak, bár kétség kívül ez a legegyszerűbb is… Szinte minden fűszerkeveréknek elmaradhatatlan összetevője, magában használva pedig már egyetlen csipet is elég lehet ahhoz, hogy előhozza a vágyott ízeket a tojásból, az avokádóból, de még a csokis desszertekből is! Az ízek fokozásán túl a konyhasót, azaz a nátrium-kloridot még rengeteg módon hasznosíthatjuk a konyhában. Íme 9 szuper tipp, nem ételízesítéshez!
A mikrohullámú sütőnek számos előnye van. Az étel gyorsabban elkészül és több vitamin és ásványi anyag marad benne, mint a hagyományos főzés során. Ugyanakkor vannak olyan ételek, amelyeket tilos betenni a mikróba, mert felrobbannak, vagy a belőlük kiáramló gőz okozhat problémákat.
Így készítse el őket
Egyedül nem mindig megy. Még a legegészségesebb ételek is hatékonyabbak, tápanyagban gazdagabbak egy másik vitaminbombával társítva. Egyes élelmiszerek párokba rendeződve olyan mennyiségű ásványi és egyéb hasznos tápanyagot nyújtanak a szervezetnek, hogy az már jelentősen csökkenti egyes betegségek kialakulásának esélyét.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.