Magazin

Mindjárt itt az augusztus, és a paradicsombefőzés! Hogy miért érdemes otthon szöszmötölni a paradicsom tartósításával? Mert olcsóbb – főleg ha a paradicsomot mi magunk termeljük meg -,mert tudjuk, mi van benne, és mert a saját kezünk munkáját élvezhetjük minden alkalommal, amikor felbontunk egy üveget. Készíthetünk paradicsomlevet, paradicsompürét, darabos paradicsomot – cikkünkben összeszedjük a tudnivalókat.
Húsz-harminc éve alig ismertük, ma már alig van olyan kiskert, amelyben nincs néhány bokorral belőle. Bőtermő, finom, egészséges, nem is hizlal, miért is ne szeretnénk. Sok ötletünk van, mihez használjuk ezt a – szerencsére – bőven termő zöldséget.
Negyedóra alatt bepakoljuk, betoljuk a sütőbe, aztán mulathatunk kedvünkre (értsd tanulhatunk a gyerekkel, rendet rakhatunk, kivasalhatjuk a másnapi ruhát stb.), magától megsül. Ha jó nagy adagot készítünk, két napra is megoldhatjuk a család etetését.
Utazunk itthon, külföldön, mindenfelé. Mindenütt eszünk reggelit, egyrészt, mert finom, másrészt kell az energia az egész napi nyaraláshoz. Aztán hazaérve olyan jólesik felidézni a kalandokat, amelyekhez szorosan hozzátartoznak az ízek is. A nyári emlékekből raktuk össze a nagy vasárnapi reggelinket.
Imádjuk a főtt kukoricát, de nincs kedvünk órákig főzni, és közben fűteni az egyébként is túl meleg konyhát. Van egy jó hírünk: ha jó az alapanyag, akkor tényleg tíz perc alatt elkészül.
Minden háztartásban található citrom. A legtöbben persze azt hiszik, hogy ízesítésre vagy egészségmegőrzésre használhatják, pedig ha okosan kihasználod a gyümölcs rejtett erejét, igazi környezetbarát házi tündérré változhatsz.

Ezek is érdekelhetnek