Magazin

Körülbelül egy éve a CNN Travel összeállított egy ötvenes listát a világ legjobb desszertjeiből. A Vidék íze magazinban több hónapja szemezgetünk a listából, hiszen amit ilyen sokan szeretnek, biztosan nem lehet rossz. Magyarként igazán büszkék lehetünk, hiszen több süteménnyel is szerepelünk benne.
Hidrogénezéssel készül a margarin és tele van transzzsírsavakkal? Esetleg műanyag, így egyáltalán nincs tápértéke? Bár Magyarországon közkedvelt élelmiszernek számítanak a margarinok, számos városi legenda és tévhit övezi ezeket a termékeket. Most összeszedtük azt az öt tényt, amelyről talán még a legnagyobb margarinfogyasztók sem tudtak.
Vannak, akik elképzelhetetlennek tartják az esti tévénézést ropogtatnivaló nélkül. Ám mielőtt a boltban bedobunk néhány csomag csipszet a kosárba, gondoljuk át, hogy nem jobb lenne-e otthon elkészíteni? Nemcsak azért, mert olcsóbb, hanem mert egészségesebb is.
A tojásos nokedli hamisítatlan tavaszi, kora nyári fogás, aminek sokan nem mernek nekikezdeni, inkább a nagyinál vagy az anyukájuk asztalánál eszik. Ha betartunk néhány alapszabályt, és nem csukjuk be a szemünket a félelemtől, hogy vajon sikerül-e, a nagyi sem fog belekötni a végeredménybe!
A reggeli a nap legfontosabb étkezése, legalábbis nekem. Nem túl korán, lehetőleg nem is túl későn (hogy még azért pár étkezés beleférjen a napba), hatalmas bögre forró teával vagy kávéval, kiadósan. Ha olyan kedvem van, akkor édesen, ha meg másmilyen, akkor sósan. A hétvégi napokon pedig pepecselősen.
A sárgarépa az egyik legvitamindúsabb gyökérzöldségünk, ám sokszor csak a húslevesben landol. A béta-karotinban, A-vitaminban gazdag sárgarépának rengeteg jó hatása van az egészségre, érdemes belőle minél többet fogyasztani és nemcsak főzve, hanem nyersen is.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.